Wellicht herken je het wel, we zijn even ons zelf niet meer, of we zijn anders geworden dan we graag hadden willen zijn. Niet schrikken hoor, kijk om je heen, het blijkt heel normaal te zijn. We houden te veel rekening met anderen en we hebben het helemaal niet in de gaten dat we op deze manier van leven het echte geluk missen.Wat je niet hebt raak je ook niet kwijt, toch?
Maar als je het innerlijk geluk niet meer voelt dan ben je toch ongelukkig, Maurice?Klopt! Maar velen weten waarschijnlijk niet beter of draaien weg van de werkelijkheid.

Mensen groeien vaak naar situaties toe of komen erachter dat ze met bepaalde situaties helemaal niet meer gelukkig zijn. Zitten niet lekker in hun vel, voelen al lang niet meer de passie in de relatie of gaan iedere dag naar het werk met een knoop in hun maag en leven alleen nog maar naar het weekend toe. Hun hoofd is vaak overvol en ze piekeren zich suf. Mensen zeggen ja, terwijl ze het liefst nee hadden willen zeggen. De onzekerheid die ze hebben lossen ze vaak op door hun keuzes door anderen te laten bepalen.

Sommigen hebben dromen of verlangens waar ze in gedachte heel blij van worden, maar durven geen enkele stap te zetten. In hun gedachte hebben ze zichzelf al overtuigd, dit is nu eenmaal het leven en dat is voor hen niet weggelegd.

We kunnen natuurlijk niet 24 uur per dag gelukkig zijn, maar we kunnen er wel alles aan doen om zo gelukkig en tevreden mogelijk door het leven te gaan. Ik zeg ook niet dat het makkelijk is, maar ik denk dat er heel veel mensen zijn die er alleen maar over praten tijdens het koffiedrinken of een slap bakje thee. Ze draaien hun hoofd voor de werkelijkheid, maar lezen wel graag ‘quotes’ en tegelspreuken over geluk. Ze zoeken aandacht op social media en laten graag aan de wereld zien hoe gelukkig ze zijn of hadden willen zijn. Sommigen gaan zelfs nog meer ballen hooghouden om nog meer afleiding te krijgen, om maar niet met de werkelijkheid geconfronteerd te worden. Aandacht zoeken is vaak een overlevingsmodus, maar thuis mag het masker af, deze mensen hebben vaak een kapstok op de gang.

Maar onthoud:

Geluk is altijd positief, eerlijk en in het nu. Je hoeft geluk niet te bewijzen, geluk hoef je alleen maar zelf te voelen, waar je ook ter wereld bent.

Laten we realistisch zijn, we lopen niet continue op hoge hakken en lippenstift, ik in ieder geval niet J. In huis lopen we het liefst in kleding waar we geen boodschappen mee durven doen. We hebben allemaal wel eens een “Bad Day”, geen bad dag maar gewoon onze dag niet. Ik ook hoor.
Het lijkt wel of we mensen zijn?

Toch begrijp ik één ding niet. Als jij je niet gelukkig voelt, als je weet dat je het graag anders zou willen, je graag dingen wilt doorbreken, je dingen wilt veranderen, je met de huidige situatie niet tevreden bent, je vaker baalt van jezelf of je gedrag, dat je dingen doet die je eigenlijk niet wilt doen en dat je het voor iedereen probeert goed te doen behalve voor jezelf, waarom doe je er dan niets aan?

Als je weet dat het je allemaal heel veel energie kost, je graag positief en vrolijk in je leven wilt staan, jij heel graag jezelf wilt zijn, je eigenwaarde weer terug wilt, je eigenliefde weer wilt voelen, je rust in je hoofd wilt en ook weer eens goed wilt slapen en jezelf liever in een gelukkig leven ziet dat je vult met liefde, passie en geluk, waarom doe je er dan niets aan? Als je weet dat je het zelf niet krijgt veranderd, maar je verlangen wel groot is. Waarom ga je dan wel naar een kapper en een tandarts en niet naar een coach die jouw leven weer veel leuker maakt? Dat begrijp ik echt niet.

Het gedrag van mensen en hun gedachten is mijn passie en ik ben er dagelijks mee bezig.

Jouw gedachten bepalen een groot deel van je leven. (De manier waarop je denkt)

Je gedachten bepalen dus ook je emoties, gevoelens en hoe je omgaat met situaties. Als je leert anders te denken, kun je ook situaties veranderen.

Dagelijks coach ik mensen en al die mensen krijgen een enorme boost, stralen weer, gaan weer met positieve energie vrolijk door het leven, maken andere keuzes en voelen zich weer gelukkig. Van al die mensen heeft nog nooit iemand gezegd, “nou geef mij dat oude leventje waar ik in zat maar weer terug”. Velen zeggen: “Waarom heb je mij dit niet eerder vertelt”?

Ik hoop je graag eens te ontmoeten.

Groetjes Maurice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

mauricesijstermans.nl draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders