Angst hebben wij allemaal. Hoe we ermee omgaan maakt het verschil.

Als angst een gedachte is en we weten niet of deze gedachte de waarheid is, waarom maken wij ons dan zo ‘gek’ in ons hoofd? Waarom piekeren we verder over iets wat misschien nooit gaat gebeuren? Waarom geloven wij onszelf, terwijl de waarheid/werkelijkheid nog niet bekend is?
Welke invloed heeft angst op je leven? Hoe beperkt word je door angst?
Zou het niet fijn zijn als we een stuk minder met angst zouden kunnen leven?

JIJ DENKT ER WEL HEEL GEMAKKELIJK OVER, SIJSTERMANS.

Dat klopt, maar dat is het niet! Toch kunnen we leren om angst minder te accepteren. Je kunt leren om controle te krijgen over angst en rust in je hoofd te vinden. Je kunt leren om uit dat lage negatieve energieniveau van angst te stappen en het om te zetten in een positief en hoog energieniveau.
Angst mag je leven niet gaan beheersen en je mag niet gaan handelen vanuit angst. Ik herinner mij dat ik vroeger angst had om buiten de groep te vallen, en daarom smoesjes verzon om niet te gaan, maar ik voelde me er echt niet gelukkiger door.

ANGST IS ZO STERK DAT HET JE PSYCHISCH KAN VERLAMMEN.

Net zoals we iets leren en aannemen van een leraar, boek of studie, slaan we angst ook op in ons geheugen. We onthouden wat we geleerd hebben. Zo kunnen wij ook onze eigen hersenen programmeren. Wij programmeren onze hersenen door een gesprek in ons hoofd aan te gaan en onze gedachten te gaan geloven. Hoe vaker je er mee bezig bent en over denkt, hoe groter de angst wordt en hoe geloofwaardiger jij het vindt dat het de werkelijkheid is.
Stop daarmee, het maakt je niet gelukkig!

Als we in een goede bui zijn en creatief zijn kunnen we de mooiste dingen bedenken. Als we negatief en in een angstige toestand zijn kunnen we het slechtste en ergste bedenken. Daarom leven positieve mensen op een hoog energieniveau.
Hun kracht ligt in de manier van denken.

Doordat we door het leven heen, pijn, teleurstellingen, negatieve en nare ervaringen hebben meegemaakt is ons brein alert geworden en zijn we hier gevoeliger voor. Een negatieve ervaring heeft een veel grotere impact op ons dan een positieve ervaring. Als we angst ervaren of onprettige dingen meemaken dan gaan alle alarmbellen af en wordt ons brein waakzaam. Je brein zoekt vaak automatisch naar mogelijke bedreigingen. En angst, nee dat willen we niet!
Positieve en mooie ervaringen kosten geen moeite en energie en dus hebben we daar geen last van. We slaan ze op als mooie herinneringen waar we af en toe in onze gedachten van genieten.

Juist omdat we de angst niet willen voelen, houdt angst ons onbewust veel meer bezig en besteden we ook meer tijd aan angst dan we ons realiseren.

Je hebt het wellicht vaker gehoord, maar alles dat je aandacht geeft groeit.
Dit geldt ook voor angst.

HOE KUNNEN WE DIT DAN VERANDEREN, SIJSTERMANS?

Als eerste zou ik de vraag stellen: ‘Waar ben je werkelijk bang voor’ en dan bedoel ik, onderzoek je angst. Wat is nu echt je grootste angst? Helder en duidelijk antwoorden.
Schrijf je angst op papier, dit is ‘magic’. Graaf in je angst en blijf doorvragen.
Waar heb jij uiteindelijk angst voor? De meeste angst ontstaat, omdat we denken aan wat de gevolgen kunnen zijn en dit al als waarheid aanvaarden.
Waar is jouw angst op gebaseerd? Angst om te falen, angst voor wat mensen van je gaan vinden, angst om anderen te verliezen, angst voor je gezondheid, angst om je eigen ‘ik’ te laten zien.

Als je weet wat je ‘echte’ angst is, dan kun je wellicht achterhalen waar deze vandaan komt. Schrijf je ‘echte’ angst op en schrijf erbij wat het worst-case scenario is.
Wees nu moedig en realistisch: ‘Wat zijn de feiten en de waarheden’?
Hoeveel onzin kun je scheiden, omdat het wel in je hoofd plaatsvindt maar in werkelijkheid nog helemaal niet gebeurd is? Als je weet waar je ‘echte’ angsten liggen kun jij je er beter op voorbereiden en krijg jij controle over je gedachten. Controle over je gedachten wil zeggen dat je ook controle hebt over je angsten.
En weet je? Fouten maken verleer je nooit, je hoeft gelukkig voor niemand perfect te zijn. Of wel?

Mijn naam is Maurice Sijstermans en ik help jou de zin van de onzin te scheiden, zodat er een leuker leven ontstaat. Een leven waarin je weer gaat stralen, lachen en liefde voelt. Een leven vol positiviteit en passie en waar JIJ altijd op nummer één staat. Ik kan je weer “AAN” zetten.�Ik stel voornamelijk vragen aan je die je helderheid geven, die je inzichten geven en die je genoeg handvatten geven om mooie veranderingen door te kunnen zetten. En dat kan al na één intensief gesprek. Ik help jou om jouw leven te gaan veranderen.�Ik werk voornamelijk op mijn gevoel, intuïtie en ik spreek altijd vanuit mijn hart. Ik hoor ook wat je niet zegt en wat je graag zou willen zeggen. Mijn ervaringen schakel ik uit zodat ik jou mijn honderd procent pure aandacht kan geven. Ik ben wel lief, maar soms erg direct, niet om je pijn te doen, maar om jou zo goed mogelijk te helpen. Humor vind ik belangrijk, in principe ga je eigenlijk je eigen feestje opnieuw organiseren.
Dit leven is maar kort als je het vergelijkt met eeuwig, maar kies altijd voor jezelf. Investeer in jezelf en start vandaag nog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

mauricesijstermans.nl draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders