Jij kunt alleen maar dingen in je leven veranderen door een eigen beslissing te nemen.
Dat klinkt misschien logisch, maar toch zijn er heel veel mensen, die wel iets willen veranderen in hun leven, omdat ze niet echt gelukkig zijn met de huidige situatie, maar ze durven die beslissing toch niet te nemen. Door niet te beslissen, beslis je voor jezelf dat je liever ongelukkiger leeft. ????

Als je geen beslissing neemt zal er ook nooit iets veranderen.
Als je iets niet durft, heb je vaak geen helderheid. Vaak is dat het onbekende.
Laat ik het omdraaien, als je geen helderheid hebt kun je ook niet beslissen of je maakt misschien de verkeerde beslissing.

DUS WE HEBBEN HELDERHEID NODIG

Helderheid krijg je door jezelf de juiste vragen te stellen, hier gaat het vaak mis. Je krijgt het zelf niet helder. Dit komt omdat je beperkt bent in je eigen gedachten, je blijft in hetzelfde cirkeltje denken.
Een voorbeeld van onduidelijkheid: Je hebt jezelf misschien al honderd keer gevraagd, “wat moet ik nou”? En wellicht jezelf het antwoord gegeven: “ik weet het niet”. Duidelijkheid krijg je bijvoorbeeld door te vragen: Wat bedoel je nou met ‘wat’? Wat betekent ‘wat’ voor jou? Wat wil je echt? Waarom wil je het echt? En wat levert het op als je het wel doet?

Doordat ik jou een paar andere vragen heb gesteld die je zelf niet kon bedenken, omdat je eigen gedachten beperkt waren, kun je nu wel nadenken over je antwoorden en helderheid krijgen. Alleen met duidelijke antwoorden krijg je helderheid. Als je nog geen helderheid hebt, vraag dan door totdat je het wel helder hebt.

Door de kracht van goede vragen te stellen, kun je echt dingen in je leven gaan veranderen. Is het dan echt zo simpel? Vaak wel, maar je moet het natuurlijk ook gaan doen. Een berg beklimmen begint altijd met de eerste stap.

Maar het belangrijkste is, je hebt de beslissing genomen, dus nu kunnen er echt dingen voor je gaan veranderen.
Stel je eens voor dat jij je leven kunt leven hoe jij dat realistisch graag wilt, een leven waarin jij niet meer onzeker bent, een leven waarin jij keuzes durft te maken, waarin jij jezelf ook op nummer één durft te zetten, een leven waarin jij je niet hoeft te bewijzen. Een leven waarin je goed genoeg bent en jezelf geaccepteerd hebt om wie je bent. Een leven waarin je geen waardering nodig hebt en waarin je sterker in je schoenen staat, wellicht ook op naaldhakken of slippers. En dat alleen door de juiste vragen aan jou te stellen.

Mijn naam is Maurice Sijstermans, mensen noemen mij een coach, maar dat hoeft niet, ik wil je graag helpen. Wil jij graag dingen veranderen in je leven, omdat het nu niet goed voelt, omdat je er last van hebt of omdat je niet meer zo gelukkig bent met jezelf. Zoek je meer rust in je hoofd, stabiliteit of balans, het zal een reden hebben dat jij het echt graag wil veranderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

mauricesijstermans.nl draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders