In ons hoofd weten we het wel: “Je moet altijd je hart volgen”. Maar dan? Hoe voer je dat dan uit?  Heeft roepen alleen dan ook al waarde?

Ik hoor en zie het bijna iedere dag. Social media staat vol met posts en tegelspreuken, “Volg je hart”. Omdat iedereen het zegt nemen we het aan en denken we dat we het doen. Maar wat doen we er eigenlijk mee? Hoe werkt dat dan? Het hart volgen heeft geen handleiding!

Er zijn dus heel veel mensen die met geconditioneerde gedachten hun hart volgen, maar niet weten wat ze doen. Hoe voelt dat dan, wat moet je dan doen? Je hart is letterlijk een orgaan, het zit in je lichaam, hoe kan ik het dan volgen?

Je hart volgen gaat over jezelf zijn, maar wanneer ben jij dan jezelf? En als je niet jezelf meer bent door situaties of gebeurtenissen, welk hart volg je dan? Je hart volgen is je verstand uitschakelen, maar als jij constant piekert over dingen en je hoofd vol zit, hoe kun jij dan jouw verstand uitschakelen? En dan heb jij ook nog met je ego te maken, drukte, kabaal en erbij willen horen, het goed willen doen voor anderen, terwijl je hart meer van de stilte, het fluisteren en op zichzelf is.

Volg “JIJ” echt je hart?

En stel, je zoekt de stilte op, je luistert naar je hart, je hebt een droom, een verlangen of een doel, dan heb je ook nog te maken met zoveel meningen van anderen. Je partner die je niet steunt of begrijpt en zegt: “het is toch goed zo”. Je ouders, die in een hele andere tijd zijn opgegroeid, gaan je uit liefde adviseren en zeggen wat zij ervan vinden, terugkijkend op hun eigen verleden. Je vrienden en vriendinnen kiezen misschien voor veiligheid, zekerheid en luisteren alleen naar het advies dat ze willen horen of nemen het alleen aan en doen er vervolgens toch niets mee. Maar ze gaan wel jou adviseren wat “JIJ” moet doen met je leven.

Maar wat wil “JIJ”?

Nee, jij denkt er eigenlijk anders over, jij wilt je hart volgen. Jij doet wat je voelt en moet doen, jammer dat niemand jou begrijpt, jou niet steunt en achter jou staat. Maar je hart volgen doe je nu éénmaal alleen. Het is altijd jouw eigen hart dat je volgt, toch?

“Je hart volgen” is dus nog niet zo makkelijk als het uitspreken van deze zin. Door meer eigenliefde, zelfvertrouwen en helderheid te creëren voor jezelf, kun je ook beter voelen wat je hart je te vertellen heeft. Als jij weet wie je bent en als je ook “echt” weet wat je wilt, kun je ook op je hart en intuïtie vertrouwen. Dan kun je echt mooie stappen zetten in je leven die de kwaliteit van jouw leven gaat veranderen. Dan kun jij jouw dromen omzetten in doelen. Dan kun je de weg naar “geluk” gaan bepalen, je eigen geluk. Jezelf accepteren en blij zijn met wat er is. Dankbaar zijn om wie je bent en wat je nog allemaal met je leven gaat doen, zoals jij dat had bedacht.

 

Ben “JIJ” echt jezelf?

Voel “JIJ” je gelukkig met wie je bent en wat je doet?

Volg “JIJ” je hart en ervaar je rust in je hoofd?

Krijg “JIJ” een glimlach op je lippen als je aan jezelf denkt?

 

Groetjes,
Maurice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

mauricesijstermans.nl draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders