Wat wil jij nou eigenlijk echt? Kies je voor gelijk of geluk?
 
In ons dagelijks leven ontstaan wel eens situaties die ons veel energie kosten.
Als we op relatiegebied kijken en over een scheiding praten, zit er ook altijd nog een emotioneel aspect bij. Boos, woede, onbegrip en verdriet zijn vaak emoties waar je geen controle over krijgt. Je blijft vechten en protesteren voor je gelijk. Maar wat wil je nou eigenlijk echt? En wat als jij je gelijk hebt gehaald? Wat dan?
Voor alle duidelijkheid, een goede advocaat ‘vecht’ voor jou en zorgt voor een goede afwikkeling in de verdeling, omdat het zijn vak is. En als er geen vuile spelletjes worden gespeeld krijg je wat je toebehoord en bouw je weer een mooi fantastisch leven op, waar je nieuwe lieve mensen gaat ontmoeten.
Toch merk ik dat veel mensen blijven hangen in dat ‘gevecht’. Gunnen elkaar helemaal niks en willen alleen maar ‘gelijk’ omdat ze van de ander willen winnen. In een scheiding gaat het niet om winnaars, jullie hebben allebei verloren. Ooit koos je voor elkaar en waren jullie het gelukkigste stel op aarde. Je hebt het zelf ondertekend. Maar wat bereik je er nou mee? Het beste dat je kan laten zien is, je leven weer oppakken en gaan genieten.
Jij weet ook, de tegenpartij zal ook nooit stoppen. Maar hoe zou het er uitzien als een bokser alleen in de ring staat en zich uitslooft tegen niemand. Hij kan zelfs nog niet winnen in zijn eentje. Hij zal zo lang blijven vechten totdat hij helemaal uitgeput is en omvalt. Als jij nu zorgt dat je niet de ring instapt en de tegenpartij zich alleen moe laat maken, houd jij energie over voor leuke dingen.
 
Onthoud:
“Je hebt meer aan je eigen geluk, dan gelijk krijgen van een ander”.
 
Ik begrijp wel wat je voelt en zit je nu nog in een negatieve spiraal vol vechtlust en je bent er dagelijks mee bezig. Iedere dag haal jij jezelf en je energieniveau omlaag en bestaat je leven uit scheiding, woede, pijn, verdriet en onmacht en voel jij je wellicht vaker eenzaam of niet begrepen. Maar denk je ook wel eens aan een andere oplossing? Een oplossing waardoor jij je rust, vrolijkheid en positiviteit weer terugkrijgt? Een oplossing, van nu is het genoeg, ik kies voor mijn eigen geluk?
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

mauricesijstermans.nl draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders