Als jij nadenkt over deze vraag, heb je dan wel eens een gedachte in je hoofd, die je liever niet hebt. Lig jij wel eens wakker van een gedachte? Het zogenaamde piekeren.
Dingen waarover jij je zorgen maakt, die je bezighouden of die jou helemaal ‘gek’ maken?
Heb jij ook gedachten die energie vreten, die een deel van je gedrag bepalen of beïnvloede? Gedachten die het moeilijk maken om jezelf te zijn? Gedachten die zorgen dat keuzes maken moeilijk wordt? Gedachten die je belemmeren om voor jezelf te kiezen?
Aangezien we soms wel 50 gedachten per minuut kunnen hebben zal nadenken over een gedachte aan je voorbijgaan en zal jij jouw gedachten gewoon accepteren, net als ik.

Toch is de kracht van je gedachte en de emotie die je eraan geeft bepalend voor een deel van je leven. Ik zelf durf wel te zeggen, het bepaalt je leven, als jij al jouw gedachten als waarheid aanneemt. Stel, jij neemt jouw gedachten onbewust als waar aan, wat doet dit dan met je? Welke besluiten ga je nemen met gedachten in je hoofd waar je het eigenlijk helemaal niet mee eens bent. Ben jij dan jezelf? Kun je überhaupt nog wel een zuivere keuze maken, of laat jij dit liever over aan anderen?
Een gedachte die energie kost, die vaker in je hoofd terugkomt en waar je over piekert is (bijna) altijd negatief. Leuke, mooie gedachten zijn positief en geven je energie. Positieve gedachten maken het leven een stuk gemakkelijker, ze maken je vrolijk en blij.

JOUW GEDACHTEN ZIJN NIET ALTIJD DE WAARHEID, HET ZIJN VAAK GEEN FEITEN…

Als we weten dat jouw gedachten niet altijd de waarheid zijn, waarom neem je ze dan wel aan als de waarheid en geef jij hiermee een foutief signaal naar buiten door er een bepaalde emotie aan te geven? Waarom laat jij jouw gedachten, jouw leven bepalen, terwijl jij nog helemaal niet eens weet of ze waar zijn? In Jip en Janneke taal, je doet dus dingen of maakt keuzes die je helemaal niet leuk of goed vindt, die niet bij jouw eigenwaarden of ‘ik’ passen en die je eigenlijk helemaal niet wilt maken. Het “voordeel” is dat je het vaker niet eens in de gaten hebt, alleen jouw gevoel geeft iets aan, maar je weet niet wat je ermee moet… 😳

DUS…

Dus je gaat gewoon door met je leven en je verandert er niets aan. Veranderen vind je lastig. Je weet niet wat het brengt en hoe moet dat dan allemaal? Het is toch goed zo!
Door de verbitterdheid word je steeds sterker en kun je wel een manier vinden om hiermee te leren leven. Je kijkt om je heen, gelukkig ben je niet de enigste.
Ik vind het prima, toch zijn er mensen die wel zijn veranderd, die nu zichzelf zijn en die hun eigen keuzes maken. Niet omdat dit zo moet, maar omdat ze het voelen. Ze zijn weer vrolijk, maken plezier en weten heel goed wat ze willen in hun leven. Deze mensen staan weer ‘aan’ en ik ben er trots op. Van deze positieve mensen kan ik echt genieten. Ze geven mij energie.
Wat vindt jij van deze mensen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

mauricesijstermans.nl draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders